Zwembroekdresscode

Nieuwe regel t.a.v. het dragen van zwembroeken ook in 2021 van kracht.

M.i.v. het komende zwemseizoen is het in ons openluchtbad voor jongens en heren niet toegestaan om een boxershort onder de zwembroek te dragen!

Deze nieuwe regel komt voort uit strengere hygiënevoorschriften beschreven in de Wet Hygiëne en Veiligheid Zweminrichtingen waaraan ook ons zwembad moet voldoen.
Met ingang van komend zwemseizoen zal door de provincie extra worden gecontroleerd d.m.v. watertests op de aanwezigheid van ureum en ecoli bacterie. En natuurlijk hangt ook hier weer een (duur) prijskaartje aan.

Zwemmers brengen vele verontreinigende stoffen in het water zoals: bacteriën afkomstig uit  speeksel, vuil van huid en badkleding, huidweefsel, talg, zweet, neus en keelslijm, haren, cosmetica, ammoniak, urine en poep. Veel van de genoemde verontreinigingen vinden we terug in de vorm van een wat vieze vettige aanslag in de rand van het zwembad.

Van de laatste twee, urine en poep, is het ureumgehalte en de ecoli bacterie niet zichtbaar, maar wel degelijk in het water aanwezig.
Het filtersysteem in het bad haalt deze stoffen er niet uit. Ze kunnen alleen bestreden worden met chloor. Chloor is duur, hoe minder we dat hoeven te gebruiken hoe beter.

Heren, uiteraard kunnen we u om privacy redenen 😉 bij binnenkomst van het bad niet controleren op het dragen van een boxershort,  maar we zouden het zeer op prijs stellen als u meewerkt en deze hygiënemaatregel opvolgt.

Bovendien is ondergoed niet bedoeld om in te zwemmen.

Deze site wordt onderhouden door TendenZICT